De behandeling

Heeft u al enige jaren een kunstgebit, maar past deze niet meer goed? Door de jaren heen kan de vorm van uw kaak veranderen. Het kunstgebit houdt daarentegen wel de dezelfde vorm. Gevolg dat het gebit los gaat zitten.

Een slecht zittend gebit kan ook gezondheidsklachten veroorzaken doordat het voedsel onvoldoende wordt gekauwd. Niet goed kauwen kan leiden tot voedselbeperkingen.

Een loszittend kunstgebit doen de kaken sneller slinken zodat er allerlei problemen kunnen ontstaan, zoals diepe mondhoekplooien, ingevallen wangen, rode mondhoeken of geïrriteerd tandvlees. Het kunstgebit is ook voor een groot deel gezichtsbepalend.

Voor de meest voorkomende kunstgebit problemen hebben wij een oplossing!

Wij kijken altijd eerst of wij uw kunstgebit nog kunnen aanpassen. Maar soms is er een compleet nieuw gebit nodig. Uw kunstgebit wordt met zorg en op maat vervaardigd en als tandprothetici geven we een jaar garantie op de duurzaamheid.

  • Afspraak 1: De intake

    Uw persoonlijke gegevens, medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. De huidige prothese en de situatie in uw mond worden nagekeken. Ook gaan we voor u na hoe het zit met de kosten en de dekking van uw verzekering. Onze tandprotheticus stelt samen met u een behandelplan op. Deze bestaat uit gemiddeld 6 afspraken. Wij analyseren uw kaak en gebit. Ook bespreken wij met u uw wensen, over bijvoorbeeld de kleur, stand of vorm van de tanden.

  • Afspraak 2: De afdruk

    Onze tandprotheticus maakt een proefafdruk van uw kaken. Dit is nodig om te zorgen dat het kunstgebit straks natuurlijk lijkt en naadloos aansluit op uw tandvlees. Ook om bacteriën en etensresten zo weinig mogelijk de kans te geven om ertussen te komen.

  • Afspraak 3: Definitieve afdrukken

    Met speciaal voor u gemaakte afdruklepels worden de definitieve afdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Daarmee wordt de pasvorm van de prothese vastgelegd.

  • Afspraak 4: De beetbepaling

    Een kunstgebit moet perfect passen en u moet er goed mee kunnen eten en praten. Daarom is het belangrijk dat de kiezen goed op elkaar komen te staan, op een manier die past bij uw kaak. Dat doen we tijdens deze afspraak.

  • Afspraak 5: Passen in was (proefprothese)

    In deze fase wordt gekeken of de prothese mooi in uw mond en bij uw gezicht past. Ook kijken wij of de kiezen goed op elkaar komen te staan. Eventueel kunnen er nog aanpassingen gedaan worden indien wenselijk.

  • Afspraak 6: Plaatsen van het kunstgebit

    Het kunstgebit is nu klaar en wordt in de mond geplaatst en gecontroleerd op esthetiek, pijnplekjes en spraak. Er wordt een uitleg geven over draaggewoontes en onderhoud van de prothese.
    Het gewenningsproces aan de prothese kan enkele weken duren. Zodra er pijnklachten ontstaan kun u contact opnemen met de praktijk voor een afspraak.

  • Nazorg

    Een kunstgebit zit niet altijd direct perfect. Sommige plekken in uw mond kunnen in het begin wat pijnlijk zijn. Wellicht heeft u wat meer moeite met spreken. Na het plaatsen van het definitieve kunstgebit wordt er een afspraak gemaakt voor de nacontroles en nazorg.