De behandeling

Een behandeling bestaat uit 5 tot 7 afspraken. Daarna heeft u een kunstgebit dat perfect aansluit bij uw kaak. Wij gaan voor de beste kwaliteit en een perfect comfort.

1.Intakegesprek / maken proefafdruk

Tijdens het eerste bezoek worden uw persoonlijke gegevens, het prothese verleden, uw (medische) klachten en persoonlijke wensen besproken. Op basis van een mondonderzoek wordt het behandelplan en de bijbehorende kosten besproken. Vervolgens wordt een proefafdruk gemaakt.

2. Precieze afdruk

Tijdens het tweede bezoek wordt er een gedetailleerde afdruk gemaakt, de precieze afdruk.

3. Beetbepaling/verticaal

Bij het derde bezoek wordt de beet bepaald en worden de tanden uitgezocht. Dit gaat in goed overleg. Tijdens het beetbepalen wordt de beethoogte vastgelegd.

4. Beetbepaling/horizontaal

Bij het vierde bezoek wordt de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak bepaald. Dit is van belang om de boven en onder kiezen goed op elkaar aan te laten sluiten.

5. Proefprothese

Bij het vijfde bezoek wordt de proefprothese (van was) geplaatst. Wij kijken dan met name naar het uiterlijk, of de prothese inderdaad bij de persoon past. Wij kijken ook naar de stand van de onderkaak, of de kiezen correct ten opzichte van elkaar staan. De pasprothese zal nog niet goed passen, omdat deze nog van was is. Alle veranderingen zijn nu nog mogelijk.

6. Plaatsing nieuwe gebitsprothese

Uw nieuwe gebitsprothese wordt geplaatst. Na eventuele kleine correcties is de pasvorm nu ideaal en zijn alle controles uitgevoerd.

7. Nacontrole

Een week na plaatsing van de prothese wordt deze gecontroleerd op pasvorm. Nabehandelingen Een nieuw gebit is wennen en doorzetten. Als tandprotheticus zal ik u hierbij begeleiden als dat nodig is.